SOLIS - "Слънчевите" трактори

SOLIS - "Слънчевите" трактори

SOLIS е търговска марка, собственост на индийската компания International Tractors Limited (ITL). Под марката SOLIS, ITL произвежда трактори и инвентар, които са проектирани за използване в Европа. Под марката SONALIKA същата компания произвежда малко по-различни модели трактори, но за вътрешния пазар на Индия.

SOLIS означава "слънчев". Решено е да се използва думата SOLIS, която има латински корени - в превод от латински „Sol“ означава слънце, а „Solis lumen“ означава слънчева светлина. Наистина много красноречиво име. В края на краищата, както рядко растение, храст или дърво може без слънчева светлина, така и рядко обработвано поле или градина може без използването на трактор. В допълнение, тази марка е родена в слънчева Индия.

Началото е дадено през 1969 г., когато е основана фирмата International Tractors Limited. След създаването си се занимава с разработване и производство на селскостопанска техника за местния пазар под марката SONALIKA.
В началото на 90-те години на миналия век ITL решава да започне да произвежда селскостопански трактори. През 1995 г. първите трактори под марката SONALIKA започват да слизат от конвейера. С цел повишаване на качеството, както и достъп до модерни технологии, през 2000 г. беше установено сътрудничество с Renault Agricole (Франция), а по-късно и с неговия наследник CLAAS Tractor (Германия).

Десет години след началото на производството на трактори SONALIKA японски производители и инвеститори проявяват интерес към индийското предприятие ITL. Така през 2005 г. Японската банка за развитие (DBJ) и компанията Yanmar правят съвместна инвестиция в завода ITL. Освен това Yanmar поема техническото ръководство над него. Тогава е решено да се разработи отделна гама оборудване за износ под собствена марка. Първият, който започна да се продава, е минитрактор с двигател от 26 конски сили, който много бързо печели признание и популярност. Оттогава тракторите на марката SOLIS започват своето шествие по света.Според статистика от 2014 г. ITL е на 3-то място сред най-големите производители на трактори в Индия, а през 2018 г. достига 6-то място сред световните гиганти.

Yanmar отдавна е стратегически партньор на ITL. Към днешна дата Yanmar продължава да инвестира както финансови, така и човешки ресурси в ITL. Към 2019 г. 30% от ITL са собственост на Yanmar Holdings. А в завода в Хошиарпур (Пенджаб, Индия) работят 60 японски инженери. Общо в ITL работят около 5,5 хиляди служители, включително повече от 400 инженери по научноизследователска и развойна дейност.

През 2018 г. са произведени около 150 хиляди трактора. Това са 410 машини на ден. Тоест на всеки 2 минути от конвейера слиза по 1 трактор. И това не включва останалите продукти на компанията. През 2016 г., в резултат на поредната модернизация, производственият капацитет на завода е увеличен до 300 хиляди трактора годишно. Съдейки по капацитета на завода, той може да произвежда 1 трактор в минута.

Само в Европа оборудването SOLIS и SONALIKA е представено в 33 страни. Особено силно се усеща присъствието му в Германия, Португалия и Франция. В тях, благодарение на огромната популярност на минитракторите SOLIS, компанията твърдо заема водеща позиция. Общо около 15 хиляди трактора от всички модели са продадени в Европа през 2018 г.

В световен мащаб оборудването на SOLIS се внася в над 120 държави, а броят на продадените трактори в цял свят наближава 1 милион единици. Годишният оборот на компанията вече е в милиарди щатски долари.

SOLIS произвежда и предлага трактори с мощност от 16 до 110 конски сили. За всички процеси, от разработката до следгаранционното обслужване, компанията е получила международни сертификати ISO 14001 за екология и ISO 9001 за управление на качеството.

Можете да видите всички модели трактори SOLIS, които предлагаме в нашия сайт, като посетите този ЛИНК>>>

Добави коментар

Защита от СПАМ